e-mail
etkinlik takvimi
21
  Ağustos
IBO
üyesi olduğumuz kuruluşlar > ibo

Mezun Öğrencilerimizin IB Hakkında Düşündükleri

"IBDP programının zihinsel olarak geliştirici yönü, program içindeyken kavrayabildiğiniz sürece, sizi IB'de tutacak en önemli neden haline gelebilir. CAS aktiviteleri ve Theory of Knowledge'ın kişi olarak sizde ne gibi değişiklikler yaptığına, düşüncelerinizi nasıl değiştirdiğine siz bile şaşırabilirsiniz. IBDP, ilk senesindeki halinden daha iyi durumda ve zaman geçtikçe daha iyi yerleşecek ve uygulanacak bir program. Bir birey olarak kendinizi akademik alanda liseden itibaren denemek ve yüksek standartlar edinmek istiyorsanız, IBDP tam sizin için.."
Ayşegül Korkmaz - 1998, Boğaziçi Üniversitesi

"IB felsefesi ve IB tarzı hayatımı gerçekten değiştirdi. Her şeyden önce bir dönemde onsekiz kredi aldım ve bu bir dönem önce mezun olmamı sağlayacak. Sanırım en somut yararı bu. Bunun dışında makale yazarken, araştırma yaparken, proje veya sunum hazırlarken hiç sorun yaşamadım; çünkü lisede bunları öğrenmiştik. Yabancı olmama ve İngilizce ikinci dilim olmasına rağmen çoğu Amerikalı öğrenciden daha başarılı makaleler yazdım."
Zeynep Özdamar - 1998, Bryant University

"Bir çok kez gereksiz gördüğümüz ve bırakmanın eşiğine geldiğimiz bu programın hem yüksek öğretiminizde, hem de insan ilişkilerinizde size yarar sağlaması için uluslararası bir ortamda bulunmanızın şart olmadığını size bildirmek istedim. Bunu zamanla anlayacak ve benim gibi iki senenin dopdolu geçtiğini anlamanın verdiği mutluluğu tadacaksınız. Hayatınızın yeni ve çok önemli bir dönemine adım atarken elinizdeki diplomaya bakın ve “Bunu başardım, diğerlerini de başarabilirim.” deyin, çünkü sizde bu güç var."
Kerem Avcıergun - 2000, Sayrcuse University

"IBDP'da geçirdiğim 2 yıl boyunca beyinsel olarak bir üniversite formasyonunu kazanmaya hazır hale geldiğim düşüncesindeyim. Gerek derslerin işlenişi, gerek bilgiyi ölçme tarzı, gerekse öğrenciye karşı yaklaşımlar beni bu programa daha da ısındırdı. Ürettiğim her fikrin, her düşünsel aktivitemin değer kazandığı bir ortamda okumak, yazmak, konuşmak, tartışmak, öğrenmek, şaşırmak benim için daha çekici hale geldi.
Burada kazandıklarımın bir ömür boyu bana katacaklarını düşündükçe ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kez daha görüyorum. Bu iki sene boyunca geçirdiğim değişikliği, ulaştığım beyinsel olgunluğu hem çevrem hem de ben mutlulukla izledik. Kazandığım bakış açısının henüz üniversite 1. sınıftan bana sağladığı artıları gördükçe daha da mutlu oluyor, IBDP'nin üniversite için bir engel teşkil ettiği görüşüne kesinlikle katılmıyorum."
Sanem Sevinç – 2000, Mimar Sinan Üniversitesi

"Değişime varsanız IB sizin için uygun bir ortam. Unutmayın zirveye tırmanırken birçok zorluk yaşarsınız."
Gözde Çerçioğlu – 2001, Marmara Üniversitesi Sosyoloji

"IB Programı benim için, bir çok özveride bulunup,çok çalışmayla ilerlediğim zorlu bir yol oldu. IB bana,gerek katıldığımız CAS aktiviteleri gerek farklı derslerden yaptığımız projeler gerekse bizleri araştırmaya, analiz etmeye, yorum yapmaya ve yazmaya yönelten dersleri ile olay ve durumlara karşı değişik bakış açıları kazandırdı. Tıpkı yeni doğmuş bir bebeğin kendini ve etrafını önce duyumsaması ,sonra da algılayıp keşfetmeye çalışması gibi kendimi ve çevremi yeniden keşfedip yarattım bu iki senede. Zoru başarmaya hazır olanların “evet” demesi gerektiğini düşündüğüm,yeni IB öğrencilerine bol şanslar…"
Melisa Ohotski - 2002

"IB, sizi hem akademik hem de sosyal bakımdan bambaşka dünyalara sokan bir programdır. IB programını seçmemin sebeplerinden biri öğrenciyi hayata hazırlayan bir program olmasıdır. Bu programın ışığında eğitim görmüş biri,toplum içinde konuşmayı,araştırma yapmayı,bulduğu bilgileri nasıl kullanacağını öğrenir. IB Programını ve kendimi değerlendirmem gerekirse söyleyeceğim ilk şey durumlara olan bakış açımın çok değiştiğidir. Bu değişim uzun sürede farkında olmadan gerçekleşen bir değişimdir. IB nin kattıklarının yanında zorluklarının da olduğunu söylemek gerekir. Fakat herşeyin bizim elimizde olduğunu unutmamalıyız. IB de başarılı olmak için tek bir nokta var “sistemli çalışmak”. Bunu yapmanız sizi ister istemez zirveye ulaştıracaktır. Benim tüm öğrencilere önerim herkesin bu programda eğitim görmesidir. Çünkü eğer sizlere böyle bir imkan tanınmışsa neden okulun özelliklerinden her yönde faydalanmayasınız ? (Hayatı erkenden kazanmak isteyen herkes için ideal bir programdır.)"
Pari Dukoviç - 2002

"Amerika’da çok iyi bir üniversiteye girmemi sağladı. İngilizce’den 6,7 alırsam üniversitede birkaç dersten muaf olacağım."
Barış Obdan - 2005

"Yurt dışına gitmeyecek de olsam çok faydalı ve zevkli iki sene geçirdim."
Yavuzhan Bahar - 2005

"Zorlayıcı olsa da normal lise eğitiminden çok daha fazlasını kazandırdı."
Emre Emiroğlu - 2005

"Daha düzenli çalışmayı öğrendim."
Onur Öğücü - 2005

"İngilizce ve Edebiyat dersleri sayesinde genel kültürüm ve dünya görüşüm gelişti."
Cansın Ersöz - 2005

"Yaptığım sözlü sunumlar, yazdığım essay’ler sayesinde kendimi daha iyi ifade edebiliyorum. Eser inceleme becerisi kazandım."
İrem Darıcı - 2005

"Çok yönlü ve bilimsel düşünme yeteneği elde ettim."
Jan Ohotski - 2005

"TOK konferansları ve CAS aktiviteleri sosyal ve kültürel açıdan çok gelişmemi sağladı. Derslere bakış açım olumlu yönde gelişti."
Pınar Güler - 2005

IB Diploması Alan Öğrencilerimizin Yurt İçi ve Yurt Dışında Eğitim Gördükleri Üniversiteler

  • Zeynep Özdamar: Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümünü kazandı. Amerika’daki Babson, Bentley ve Bryant College’dan kabul aldı. Bryant College’da burslu olarak eğitimini sürdürüyor.
  • Başak Demirhan: Boğaziçi Üniversitesi - İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
  • Önder Özkan: İstanbul Üniversitesi - Çevre Mühendisliği Bölümü
  • Melisa Levi: Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemi Bölümünü kazandı. Amerika’daki Bryant College’dan kabul aldı. Yurt dışında eğitimini sürdürüyor.
  • Taylan Gürbüz: Işık Üniversitesi İşletme Bölümünü kazandı. ‘University of Denver, California State University’ den kabul aldı.
  • Ayşegül Korkmaz: Boğaziçi Üniversitesi - Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü
  • Aydan Piker: İngiltere’deki University of Bath ‘ten kabul aldı. Sabancı Üniversitesi İşletme Bölümünde eğitimini sürdürüyor.
  • Zeynep Fidan: Marmara Üniversitesi Kimya Bölümünü kazandı. Bu üniversitede bir sene okuyup, Koç Üniversitesi Kimya Bölümü’ne geçti. IB diplomasına sahip olması bu geçişte en önemli etken oldu.
  • Hikmet Ergin: Yıldız Teknik Üniversitesi-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü
  • Can Taşkın: Marmara Üniversitesi – İktisat Fakültesi
  • Kerem Avcıergun: Knox College, Indiana University ve Syracuse University’den kabul aldı. Syracuse Üniversitesinde eğitimini sürdürüyor.
  • İrem Deviren: Mimar Sinan Üniversitesi – İç Mimarlık Bölümü
  • Neslihan Gevrek: İstanbul Üniversitesi - Uluslararası İlişkiler Bölümü
  • Talip Kılıç: İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünü kazandı. Knox College ‘den yabancı öğrencilerin alabildiği en büyük burslardan biri olan 4 yıllık tam eğitim bursu aldı. Bu üniversitede eğitimini sürdürüyor.
  • Bengi Şan: İTÜ - Deniz Teknikleri Mühendisliği Bölümü
  • Sanem Sevinç: Mimar Sinan Üniversitesi – Sosyoloji Bölümü
  • Bihter Tömen: Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. Kanada’da ki University of Windsor, St. Mary’s Univ., Concordia Univ., ve York Univ.’den kabul aldı. Eğitimini York University’de sürdürüyor.
  • Gözde Yılmaz: Oxford University (Almanca Bölümü ) ve University College of London’dan kabul aldı. University College of London’da eğitimini sürdürüyor.
  • Orkan Öztürk: Penn State, Purdue, Carnegie-Mellon, University of Virginia, John Hopkins, University of Michigan Ann Arbor’dan kabul aldi. University of Michigan Ann Arbor’da egitimini sürdürmektedir.
  • Ertuğrul Aktaş: Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü
  • Mine Toktaş: İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü
  • Aslı Karabulut: Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi
  • Arzu Tiraki: İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi
  • Nurcan Saraç: Bilgi Üniversitesi İletişim Bölümü
  • Ebru Deniz: Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü / İngilizce
  • Gözde Çerçioğlu: Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü / İngilizce

 

başa dön

Copyright © 2004 Eyüboğlu Eğitim Kurumları
Tasarım-Uygulama: Netwise-Praksis